طراحی و ساخت تصفیه خانه و پکیج تصفیه فاضلاب
انواع پکیج تصفیه فاضلاب به منظور تصفیه فاضلاب و پساب ها در سراسر دنیا رایج هستند. پکیج ها در انواع متفاوتی وجود دارند که کار فیلتراسیون را در مراحل مختلف انجام می دهند. امروزه در سراسر دنیا به علت افزایش جمعیت، کار تصفیه فاضلاب برای تامین منابع آب یک امر مهم و ضروری به حساب می آید.
واحد های پیش ساخته این پکیج را می توان تقریباً یک راه حل مقرون به صرفه و مطمئن برای تصفیه ی فاضلاب ها و آلاینده های شهری و صنعتی به حساب آورد. این پکیج ها، واحدهای پیش ساخته هستند که در کارگاه ها تولید می شوند و برای بهره برداری در محل مورد نظر از جمله مجتمع های مسکونی، مراکز اداری و تجاری، بیمارستانها و مراکز درمانی، مجموعه های نظامی و غیره کاربرد دارند. تقریباً میتوان گفت انواع روش های موجود تصفیه فاضلاب را می توان به صورت پکیج در سایزها و ابعاد مختلف برای مجموعه های کوچک در نظر گرفت.
مدت زمان لازم جهت طراحی فرآیند، ساخت و نصب این پکیج با توجه به ظرفیت آن بین 30 روز تا حدود 90 روز به طول می انجامد. انواع پکیج تصفیه فاضلاب در روش های متفاوت به صورت مختلفی وجود دارند و این راندمان را میتوان از ۷۵ درصد تا ۹۵ درصد به صورت میانگین در نظر گرفت. این پکیج ها اصولاً از جنس فلزی تولید می شوند و به صورت مونتاژ شده در محل نصب می گردند.
پکیج تصفیه فاضلاب عمدتاً در سال های اخیر بسیار کاربردی و پر استفاده هستند. اصلی ترین بخش های هر پکیج شامل مخازن هوادهی، ته نشینی، زلال سازی، هاضم لجن، گندزدایی می باشند که با توجه به آنالیز فاضلاب خام، ممکن است واحدهای دیگری نظیر آنوکسیک، انعقاد، اختلاط، تنظیم pH و … نیز به آن اضافه گردد.
شرکت مهندسی پرتو کنترل هوشمند کار طراحی و ساخت تصفیه خانه و پکیج تصفیه فاضلاب را که شامل طراحی فرآیند و تهیه نقشه ساخت، تامین آهن آلات، برشکاری، مونتاژ، جوشکاری، لوله کشی، ساخت پل، انجام تست های آب بندی، اجرای پوشش های محافظ ضد خوردگی و تست رنگ را توسط مهندسین واحد عملیات و بخش مکانیکی انجام میدهند. از طرفی تامین و نصب تجهیزات الکتریکی بر روی پکیجها شامل بلوئرها، تابلو برق، دیفیوزرها و … را مهندسین اجرایی شرکت با دقت تمام انجام می دهند. می توانید با مراجعه به سایت در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آشغالگیر و چربیگیر در پکیج تصفیه فاضلاب
همانطور که اشاره شد در پکیج تصفیه فاضلاب و تصفیه خانه ها قسمت های مختلفی وجود دارند از این قسمت ها می توان به بلوئرها، تابلو برق، دیفیوزر ها و غیره اشاره کرد. یکی از قسمت های مهم و ضروری این پکیج ، آشغالگیر و چربیگیر می باشد که عمل فیلتراسیون فیزیکی را انجام می دهند.
آشغالگیر و چربی گیر برای اینکه کار خود را به درستی انجام دهند باید در محل مناسب و قبل از پکیج های تصفیه فاضلاب نصب شوند و عمل فیلتراسیون را به درستی و دقت بالا انجام بدهند.
شاید بتوان گفت خطرناکترین فاضلاب هایی که برای محیط زیست می توانند یک تهدید جدی محسوب شوند فاضلاب و پساب های تولید شده در مجموعه های صنعتی، آبکاری و پالایشگاه ها هستند. به دلیل اینکه در این فاضلاب ها مواد آلی مضر و فلزات سنگین و آلایندههای سمی بسیار زیادی موجود است که این خود برای طرفداران محیط زیست و فعالان این زمینه نگرانی های زیادی ایجاد کرده است به همین دلیل در طراحی و ساخت پکیج های تصفیه فاضلاب و یا تصفیه خانه ها باید مراحلی را مد نظر قرار داد تا این آلاینده های سمی را تا حد زیادی کاهش داده و آنها را تجزیه و تصفیه کنند.
اولین گام در طراحی و ساخت پکیج تصفیه فاضلاب تصفیه فیزیکی فاضلاب می باشد، به این روش فیلتراسیون نیز میگویند در فیلتراسیون ذرات جامد معلق با کمک تجهیزاتی مانند آشغالگیر حذف میشود. آشغالگیرها به دو دسته مکانیکی و دستی تقسیم می شوند که هر کدام در پکیج های مختلف کارایی خاص خود را دارند.
بعدی که در تصفیه فاضلاب ها مدنظر است تصفیه شیمیایی فاضلاب ها و پساب ها با استفاده از مواد منعقد کننده می باشد که با کمک چربی گیر یا اویل اسکیمر انجام می شود. در این روش ذرات کلوئیدی چربی و روغن حذف میشوند و موادی که بر روی سطح پساب ها به صورت لخته وجود دارند نیز از روی پساب ها جمع آوری می گردند.

بهترین محل جهت نصب آشغالگیر و چربیگیر در پکیج تصفیه فاضلاب
همانطور که اشاره شد از فرآیند های مهم در تصفیه فاضلاب آشغالگیری و چربیگیری می باشد. آشغالگیری در پکیج تصفیه فاضلاب و تصفیه خانه ها برای جلوگیری از ورود مواد جامد غیر قابل تجزیه انجام می شود و تا حدودی این امر باعث کاهش BOD می گردد.
آشغالگیر دستی در این پکیج در قسمت کانال قرار میگیرد و ریز دانه و یا درشت آنها را جداسازی می کند که سیستمی ساده دارد و روش بهره برداری آن نیز بسیار راحت می باشد. آشغالگیر در هر تصفیه خانه و پکیج تصفیه فاضلاب ضروری می باشد. در تصفیه خانه های بزرگ، نصب آشغالگیر مکانیکی الزامی می باشد. زاویه استقرار این آشغالگیر در کانال فاضلابرو معمولاً بین ۴۵ تا ۶۰ درجه است. در آشغالگیر مکانیکی همه عملیات به صورت ماشینی بدون دخالت دست انجام میشوند.
وجود چربیگیر نیز در پکیج تصفیه فاضلاب ضروری می باشد زیرا وجود چربی ها و روغن های باعث اختلال در فرآیند تصفیه می شود. چربیگیر ها می تواند از جنس فلزی، پلی اتیلن و فایبرگلاس ارائه شده و عموما به صورت دفنی در زیر زمین استفاده می گردند. چربیگیر ها حتماً نزدیک به واحدهای تولید فاضلاب حاوی چربی و روغن مستقر شده و قبل از ورودی آب و فاضلاب به شبکه جمع آوری فاضلاب نصب می شوند. چراکه ذرات چربی و روغن در داخل شبکه های جمع آوری رسوب نموده و ایجاد مشکل می کند.
مهندسین شرکت پرتو کنترل هوشمند با استفاده از تکنولوژی روز دنیا می توانند چربیگیر را طبق سفارش شما در محل مورد نیاز نصب و راهاندازی کنند.